Tragédia az ünnepek idején

2017. január. 04., 14:22   |    

 Tragédia az ünnepek idején

Fiatalon elhunyt Láncos Ferenc, aki Győr-Moson-Sopron megyében több csapatban is futballozott. Németországban 33 évesen érte a tragédia. Korábbi játékostársai, edzői gyűjtést szerveztek, hogy így segítsék a családját.

Belegondolni is szörnyű, a meghitt karácsonyi ünnepeket a megváltoztathatatlan gyász váltotta fel nemrég Láncos Ferenc családjában. A fiatal, korábban több megyebeli csapatban is szereplő játékos december 22-én hunyt el Németországban. Édesapja, aki korábban szintén labdarúgó volt, nem érti, miért sújtotta őket ez a tragédia. „A fiam egész életében sportolt. A Győri Dózsában kezdett el futballozni, focizott az ETO-ban is, később alacsonyabb osztályú csapatokban, Rábapatonán, Győrsövényházon, Ikrényben is játszott. Nemrég még a győri kispályás bajnokságban is futballozott. Erős volt, soha nem volt komolyabb baja. Sajnos tavaly augusztusban agyvérzést kapott. Nagyon megijedtünk, de akkor még megmentették az életét az orvosok” – meséli a megtört édesapa. A fiatalember Németországban, Brettenben dolgozott. Szeretett volna jelenlegi párjának és korábbi kapcsolatából született hétéves kislányának minél jobb körülményeket teremteni. „A német kórházban a legjobb ellátást kapta, s úgy tűnt, teljesen felépült. Nagy öröm volt mindegyikünk számára, amikor visszatérhetett dolgozni. Bár ne tette volna, akkor talán nem történik meg a tragédia” – tette hozzá idősebb Láncos Ferenc. „A fiam párja huszadikán telefonált. Azt mondta: nagyon nagy a baj, Feri megint agyvérzést kapott, s kórházba vitték. Heidelbergbe, ugyanoda, ahol korábban meggyógyult. Azonnal kiutaztunk és letaglóztak minket az orvos őszinte szavai. Azt mondta, a fiunk amikor másodszor rosszul lett, tulajdonképpen azonnal meghalt, s már csak a gépek tartják életben. Két nap múlva le is kapcsolták róla... Én még most sem fogtam fel, mi történt, azt hiszem, csak álmodom ezt az egészet, s jó lenne minél előbb felébredni. A fiam csak harminchárom éves volt, korábban a foci volt a szerelme, most már a családjáért, a kislányáért élt.” A fiatalember volt csapattársai és edzői gyűjtést szerveztek, hogy így segítsék a családot. „A fájdalom mellett azt is nehéz elviselni, hogy nem tudjuk úgy hazahozatni, ahogy szerettük volna. A hamvasztás is hatalmas összegbe került. Németországban sokkal drágább, mint itthon. Ráadásul nem lehet a hamvakat hazahozni, a német szabályok szerint ez csak egy ezzel foglalkozó cégen keresztül történhet meg. Hallottam róla, hogy a korábbi társak gyűjtést szerveztek. A szállítást megoldjuk, de biztosan lesznek még kiadások. Nagyon jó érzés, hogy így és ennyien segítenek. Ez is azt bizonyítja, mennyien szerették a fiunkat.” Segíthetnek a családnak A külföldön történt tragédia miatt a magyarországinál jóval magasabb költségek várnak a Németországban elhunyt volt labdarúgó, ifjabb Láncos Ferenc családjára. Ezért a megsegítésére gyűjtést szerveztek a volt játékostársak, edzők.  A szervezők kérik, aki tud és szeretne, az idősebb Láncos Ferenc K&H Bank 10400511-86705454-54531003-as számú számlájára utalhat egy általa választott összeget. (Kisalföld)

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

2024-05-15 15:29:08

Fegyelmi határozat (május 14.)

2024-05-07 14:20:17

Fegyelmi határozat (Május 7.)

Szponzorok