San Marinóban dirigál a győri játékvezetőnő

2015. április. 18., 20:03   |    

 San Marinóban dirigál a győri játékvezetőnő

San Marinóban bíráskodik Szeles Krisztina győri játékvezető. A csinos bíróra egy nemzetközi tornán figyeltek fel s hívták meg a kinti bajnokságba.

Több kiváló magyar férfi játékvezető  öregbítette már hazánk hírnevét, s nem állunk rosszul ebben a tekintetben a hölgyekkel sem. Sikeres pályafutást tudhat magáénak a győri Szeles Krisztina, aki 2009 óta tagja az országos játékvezetői keretnek. Sokszor volt asszisztens férfi NB III-as, NB II-es és Ligakupa-mérkőzésen, s több rangos nemzetközi találkozón is szerepelt. Az első ilyen a Skócia–Görögország női világbajnoki selejtező volt. „Ahogy sokan, én is szerettem sportolni fiatalabb koromban. Kézilabdáztam, cselgáncsoztam, de egy sérülés miatt abba kellett hagynom a versenyzést. A sporttól azonban nem akartam elszakadni, ezért lettem labdarúgó-játékvezető – mesélte a kezdetekről a jelenleg 31 esztendős győri hölgy. – Igyekeztem a lehető legmagasabb szintre eljutni, de bizonyos időnek el kell telnie, hogy valaki FIFA-játékvezető lehessen. Ráadásul nagyon erős a magyar keret. Bár nem ez az elsődleges cél, San Marinóban, ahol a tavaszi szezontól mint játékvezető és mint  asszisztens szerepelek, talán előbb lehetek FIFA-kerettag.” Arra, hogyan került Szeles Krisztina épp a miniállam élvonalába, a vártnál egyszerűbb a magyarázat. „Bükön egy nemzetközi tornán vezettem, s az egyik mérkőzés ellenőre felfigyelt arra, hogy nem csupán angolul, hanem olaszul is tudok. Beszélgetni kezdtünk, majd megkérdezte, nincs-e kedvem San Marinóban vezetni. Először furcsának tűnt az ötlet, de aztán rájöttem, nincs veszítenivalóm, s így legalább egy másik futballkultúrát is megismerhetek.” Az éles találkozókat egy utazás előzött meg. „Elsőként engedélyt kértem az itthoni vezetőktől, akik nem zárkóztak el a kinti szereplésemtől. Aztán felvettem a kapcsolatot a San Marinó-i szövetséggel. Aztán jött az első meccs, ahol jól szerepeltem, legalábbis így értékeltek a másnap megjelent lapok, mert hatost kaptam az újságíróktól.” Krisztina szerint a San Marinó-i futball (a miniállamban csupán egyetlen osztályban rendeznek bajnokságot) szintje az itthoni másod-harmadosztálynak felel meg. „A foci kint is ugyanolyan, ám a nyelv miatt azért jobban kell koncentrálnom, nem könnyű néhány játékos nevét helyesen kiejteni. A kinti kollégák is támogatnak, nagyon kedvesek, San Marinóban még ritkább a női játékvezető, mint idehaza. Ha jól tudom, rajtam kívül ott csak egy nő akad. Amúgy nem jelent a megszokottnál nagyobb elfoglaltságot kint bíráskodni. Egész hétvégék mentek el, amikor például Debrecenben kellett vezetnem. San Marinóba ráadásul csak kéthetente kell elutazni” – tette hozzá a győri játékvezető, aki tavasszal már hat kinti bajnoki találkozón működött közre.

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok