Lovagkereszt az ünnepen

2015. augusztus. 24., 15:46   |    

 Lovagkereszt az ünnepen

Magas színvonalú munkájáért a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, volt kiváló FIFA-játékvezető.

Rangos elismerésben részesült a Győri ETO olimpiai bajnok labdarúgója, Palotai Károly, aki a játékvezetés területén és sportvezetőként is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban adta át számára a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést. – Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy gondoltak rám – mondja Palotai Károly, aki szeptemberben ünnepli a 80. születésnapját. – Abban, hogy megkaphattam ezt a lovagkeresztet, kis feleségemnek is jelentős érdemei vannak. Sajnos ő már nem érhette meg ezt. A pályafutásom során mindig igyekeztem mindent megtenni az ETO-ért, Győrért, az olimpiai válogatottal, később pedig a játékvezetésben  a hazámért is. Talán ennek köszönhetem, hogy most az ünnep alkalmából átvehettem ezt a díjat. Palotai Károly csapatkapitánya volt az 1964-ben olimpiai aranyérmet szerzett válogatottnak, az ETO ’63-as bajnokcsapatának, amely később a BEK-ben az elődöntőig jutott. Játékvezetőként többek között három világbajnokságon működött, a FIFA Játékvezető Bizottság tagja volt 1990 és 1994 között. A beszélgetés során szó esett kedvenc klubja, az ETO helyzetéről is. – Félek attól, hogy nem lesz olyan gyors a visszajutás az NB I-be, mint azt sokan gondolják – említi a kialakult helyzetről Palotai Károly. – Úgy általában pedig azt gondolom erről az esetről, hogy az ETO, amely ötvenöt évet töltött folyamatosan az első osztályban, megannyi sikert ért el itthon és az európai porondon, nem ilyen bánásmódot érdemelt volna a Magyar Labdarúgó Szövetségtől. Más megoldást kellett volna alkalmazni vele szemben, mint hogy száműzték az NB III-ba.

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

Szponzorok