Ezüstjubileum Hegykőn

2016. április. 15., 15:08   |    

 Ezüstjubileum Hegykőn

Negyedszázados jubileumához érkezett idén a Hegykő FSC: huszonöt évvel ezelőtt a csapat először harcolta ki a megyei első osztályú szereplést. A sikeresen megvívott osztályozót követően léphetett előre a csapat a soproni körzet bajnokaként.

Fennállásának egyik legnagyobb sikerét érte el huszonöt évvel ezelőtt a Hegykő FSC, amikor története során először feljutott a megyei első osztályba. Nagy érdeklődés mellett játszották le az osztályozókat a feljutásért. A Hegykő a friss Szabad Föld Kupa-győztes Rábapatona ellen küzdött. Az első összecsapásra Hegykőn 1400 szurkoló volt kíváncsi és a hazaiak 3–1-es sikerének örülhetett. Kiss (2) és Bieder (11-esből) találataival három góllal vezetett a Hegykő, amikor az utolsó tíz percben a vendégek szépítettek. A visszavágón Rábapatonán 2100 néző előtt a későbbi FIFA-játékvezető Kiss Géza irányításával játszották a csapatok. A szünetig 2–0-ás előnyre tett szert a hazai gárda és ezzel továbbjutónak számított. Az 52. percben aztán Gács kiállítását követően emberelőnybe került a Hegykő és tíz perc alatt három gólt szerzett Kóczán Cs., Bieder és Kóczán S. révén. A Rábapatona innen még fordított, de a Tarcsai – Pintér (Binder), Hegykői, Kovács, Ratatics G., Kóczán S., Kóczán Cs., Kiss (Horváth), Bieder, Márk, Böröcz összeállítású vendégcsapat a 4–3-as vereséggel, összesítésben, története során először a megyei első osztályba került. A Fertő menti csapat házi gólkirálya Kiss István volt 29 találattal. A helyi Tó vendéglőben több mint száz résztvevővel tartották az évzáró ünnepséget. Bősze József edző értékelte az elmúlt bajnoki esztendőt. Az edző osztályzatai alapján az év játékosa Bieder Tamás volt, elismerésben részesült továbbá az ifjú tehetség, Tarcsai Lajos. A Kisalföld tudósítása szerint az est egyik napirendi pontja az új vezetőség megválasztása volt. Hegykő jelenlegi polgármestere, Szigheti István akkor kapta meg a bizalmat a sportkör vezetésére. A céljai között említette a futballpálya színvonalának emelését. A hegykői származású Kertész Jenő lakatosmester a csapatnak ígért anyagi segítséget. A község akkori polgármestere, Bellovits Pál a pohárköszöntőjében úgy fogalmazott: nagy álmuk teljesült azzal, hogy a csapat felkerült a megyei osztályba. A Hegykő hazai környezetben 300 néző előtt mutatkozott be a mosonmagyaróvári Kühne ellen. Kiss már a 4. percben megszerezte a vezetést a hazai- aknak, de a végeredmény 1–1 volt. Az újonc az első évben a 14. helyen végzett és ezzel kiharcolta a bennmaradást a megyei élvonalban, ahol a legutóbb 1997/98-ban szerepelt. A tervek szerint a nyáron összehívják a régi bajnokcsapat tagjait és vezetőit, hogy együtt emlékezzenek a legendás időkre. (Papp Győző, Kisalföld, fotó: InfoRábaköz)

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

Szponzorok