Futball-lázban Öttevény

2017. szeptember. 19., 15:09   |    

Futball-lázban Öttevény

Magyarország harmadik legsikeresebb labdarúgócsapatát, a húszszoros bajnok Újpestet fogadja szerdán 15 órakor az Öttevény a Magyar Kupában.

Magyarország harmadik legsikeresebb labdarúgócsapatát, a húszszoros bajnok Újpestet fogadja szerdán 15 órakor az Öttevény a Magyar Kupában.

A településen ezer nézőt várnak a mérkőzésre.
Nem mindennapi találkozót rendeznek szerdán Öttevényen, a megyei első osztályban szereplő csapat az NB I-es Újpestet fogadja a Magyar Kupában.

A településen egyre nagyobb a futball-láz. A helyi együttes trénere, Germán Ferenc már nem először készülhet élvonalbeli csapat ellen.

„Tudom, a játékosok, szurkolók számára hatalmas élmény lesz egy első osztályú csapatot fogadni, mégis, talán jobb lett volna ebben a körben egy NB III-as ellenfelet kapni. Akkor talán lett volna esélyünk továbbjutni, így ez egyenlő lenne a csodával – szögezte le az egykor élvonalban is szereplő korábbi futballista. – Amúgy játékos-edzőként már volt alkalmam NB I-es csapat ellen meccselni, Győrszemerén szintén a kupában a Pápa és a Haladás ellen is játszottunk, utóbbit sikerült is megszorongatnunk, csupán kettő-egyre kaptunk ki. Nyilván az Újpest szeretne továbbjutni a sorozatban, s nem is kérdés, mekkora erre az esélye, de szeretném, ha kicsit megnehezítenénk a dolgát. Abban biztos vagyok, a játékosainkat nem nagyon kell feltüzelni, nagyon elszántan várják a találkozót" – tette hozzá a tréner.

Öttevényen mintegy ezer szurkolót várnak a szerdai összecsapásra.

„A kupamérkőzésre elővételben Öttevényen a Fő utcai Juli ABC-ben egységesen ezer forintért lehet jegyet venni. Felvettük a kapcsolatot az Újpesttel, Budapestről három-négyszáz szurkoló érkezése várható, nagyjából összesen ezer nézőt várunk a találkozóra – árulta el Bári Péter technikai vezető. – Rengetegen hívnak, keresnek a belépő miatt engem is, emiatt egy egész tömböt hordok magammal napközben is" – tette hozzá a sportvezető.
Öttevényen is nagyon sok eső esett a hétvégén – a Nyúl elleni bajnoki el is maradt –, a szerdai kupamérkőzés, ha addig nem lesz sok csapadék, azonban nincs veszélyben. A pálya biztonsági bejárása már megtörtént, a kupameccsre pedig megújulnak a kispadok.

„Hatalmas öröm az egyesületnek és külön számomra, hogy egy ilyen nagy múltú klubot, mint az Újpest fogadhatunk – meséli Gőgh Péter szakosztályvezető. – Mindkét fiam, Péter és Norbert, akik egyébként korábban Öttevényen is futballoztak, megrögzött Újpest-rajongó. A hab a tortán, hogy a kezdőrúgást a tervek szerint unokám, Laura végezheti el. Én titkon abban bízom, helytáll a csapatunk, s tisztességes eredményt érünk el a lilák ellen" – tette hozzá Gőgh Péter.

Ebben reménykedik az öttevényiek egyik játékosa, Peczár Csaba is.

„Már csak azért is nagyon várjuk a szerdai mérkőzést, mivel elmaradt a hétvégi bajnokink. Persze tisztában vagyunk vele, ez egy egészen más összecsapás lesz. A célunk nem lehet más, mint a tisztes helytállás.
Reálisan nézve nagyon kicsi az esélyünk a továbbjutásra. Ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni az Újpest ellen. Nyilván felejthetetlen élmény lesz egy ilyen csapat ellen játszani, ha jól tudom, a csapatunkból még senki nem játszott nagypályán NB I-es ellenfél ellen. Ugyan beszéltünk róla, de különösképpen nem készültünk a kupameccsre, ugyanúgy edzettünk, ahogy szoktunk" – emelte ki a korábban futsalozó, s teremben magyar bajnok labdarúgó. Peczár Csaba szerint a sok néző különös támogatást jelenthet.

„A tiszteletet természetesen megadjuk az ellenfélnek, de nem ijedünk meg az Újpesttől. Főleg, hogy várhatóan sokan szurkolnak majd nekünk is. A hangulat bizonyosan jó lesz, s ez nyilván feldob minden futballistát, minket is" – tette hozzá az öttevényi játékos.
(Kisalföld)


További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

2024-05-15 15:29:08

Fegyelmi határozat (május 14.)

2024-05-07 14:20:17

Fegyelmi határozat (Május 7.)

Szponzorok